Néhány szó rólam

Azon szerencsések közé tartozom, akik azzal foglalkozhatnak az életben, amit szeretnek is csinálni: az angol nyelvoktatás a szenvedélyem és a hivatásom is egyben.
Angolul javarészt önállóan tanultam meg. Magántanárhoz vagy nyelvtanfolyamra soha nem jártam, valamint nyelvterületen (Londonban) is összesen mindössze egy hetet töltöttem, mégis kellően magas szintre sikerült fejlesztenem a nyelvtudásomat mind írásban, mind pedig szóban. Amerikai akcentussal, azon belül inkább keleti parti kiejtéssel beszélek angolul. Gimnáziumi tanulmányaim során több amerikai tanárom és osztálytársam is segítette a nyelvtanulásomat, továbbá a későbbiekben számtalanszor dolgoztam együtt angol anyanyelvűekkel az élet különböző területein.
A kétnyelvű érettségi vizsgám és az akkor megszerzett felsőfokú, C típusú angol nyelvvizsgám óta dolgoztam (sőt néha a mai napig is teszem) tolmácsként, szakfordítóként, az angol üzleti nyelvet mindennapi szinten használó kereskedelmi vezetőként, valamint PR és marketing vonalon is a nyelvoktatás mellett, de mindig is a nyelvoktatás volt az igazi szakterületem.
Két évtizede tevékenykedek angol nyelvoktatóként, amelynek keretében elsősorban egyéni, személyre szabott nyelvórákat tartok, bár több nyelviskolában is megfordultam, és céges kihelyezett tanfolyamokat is tartok a mai napig. 2001 óta főállásban oktatom az angol nyelvet, és ezen időszak alatt komoly felnőttoktatási rutinra tettem szert. Specialitásom a mások szerint rossz nyelvtanulási képességű tanulók oktatása (akik nálam érdekes módon jól tudnak fejlődni).
2006 óta vezetőtanárként és vizsgáztatóként is közreműködtem különféle, elsősorban vállalati nyelvtanfolyamok szervezésében és lebonyolításában. Vezetőtanárként a tanfolyamok tanmenetének összeállítása illetve állandó fejlesztése és javítása mellett az új tanulók szintfelmérése is a feladataim közé tartozott (amely az írásbeli és szóbeli szintfelmérő feladatsorok elkészítését is magában foglalta). Ezen felül egy igen ismert, alfa állapotban történő nyelvoktatással foglalkozó nyelviskolának dolgoztam tananyag-fejlesztőként és nyelvi lektorként.
2012-ben az online nyelvoktatás irányába fordult az érdeklődésem, így már egy nyelvoktató portál üzemeltetésével is foglalkozom a klasszikus nyelvoktatás mellett.