Egy új funkcióval bővítettük portálunk szókincsfejlesztő modulját. Mostantól lehetőséged nyílik szópárosító játékot játszani az oldalon a szókincsfejlesztő gyakorlások során már felmerült - de még nem megtanult - szócikkekkel.

Hogyan működik?

A játék nagyon egyszerűen működik: kapsz 5 angol és 5 magyar szócikket, amelyek 5 párt alkotnak. Neked csak rá kell kattintanod az összetartozó szócikkekre a képernyőn. Ha helyes a párosítás, akkor a szócikkek zöld háttérszínt kapnak, majd a következő kattintásra eltűnnek. Rossz párosítás esetén piros háttérszínt kapnak a következő kattintásig. A játék akkor ér véget, ha az összes párt megtaláltad.

Mire jó ez?

Ez a fajta gyakorlás segít átismételni illetve jobban megjegyezni a még nem "megtanult" státuszú (zöld színnel jelölt) szócikkeidet. A statisztikádba ugyan nem számítanak bele ezek a játékok, ám az így megjegyzett szópárosítások segítségével jobb eredményt fogsz elérni a későbbi szókincsfejlesztő gyakorlások során.

További részletek

Minden végigvitt játék után pontokat kapsz (minél kevesebb találgatással találtad meg az összes párt az adott játékkörben, annál többet, de összesen 1-5 pontot), és az összesített pontszámoddal egy versenyben veszel részt. A rendszer minden játék végén megmutatja, hogy a pontversenyben hányadik helyen állsz. A pontszámodat újabb játékok végigvitelével tudod növelni, és korlátlan mennyiségben tudsz ilyen játékokat játszani.
A játék elérésének előfeltétele, hogy aznap legyen legalább egy elvégzett szókincsfejlesztő gyakorlásod, valamint, hogy legyen legalább 5 darab piros, narancssárga vagy citromsárga jelölésű szócikked, hogy legyen miből összeállítania a rendszernek a játékot.